Oferowany asortyment z grupy ekologicznej i konwencjonalnej to produkty pełnowartościowe i odżywcze, znajdujące coraz szersze grono odbiorców.
Produkty sprowadzane są przez Zielony Smak, bezpośrednio od poszczególnych producentów z całego świata, z terenów ekologicznie czystych. Firma otrzymała w 2014 roku dokument nadawany przez jednostkę certy...
Oferowany asortyment z grupy ekologicznej i konwencjonalnej to produkty pełnowartościowe i odżywcze, znajdujące coraz szersze grono odbiorców.
Produkty sprowadzane są przez Zielony Smak, bezpośrednio od poszczególnych producentów z całego świata, z terenów ekologicznie czystych. Firma otrzymała w 2014 roku dokument nadawany przez jednostkę certyfikującą rolnictwo ekologiczne, tym samym, mając pełnoprawną możliwość posługiwania się znakiem "BIO".
Grupy produktowe w tej kategorii to głównie: SUPERFOODS!, kasze, zboża, nasiona, orzechy, oleje, pestki, suszone owoce, sproszkowane korzenie, zioła, produkty słodzące, przyprawy, kakao, suplementy i inne.
Do tej kategorii dołączyła również Becla- producent ziołowych herbat i suszonych owoców oraz Naturalnie Zdrowe- producent kawy zielonej i mąki migdałowej.
Czystek działa wspomagająco w infekcjach wirusowych, bakteryjnych i grzybiczych. Stosowany w diecie osób z alergiami oraz chorobami skóry, zatok i gardła. Herbata z czystka jest idealną alternatywą dla osób, które nie mogą spożywać produktów mlecznych i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Stymuluje pracę mózgu, dobrze wpływa na koncentrację i pamięć. Pomaga zwiększyć refleks, uodparnia na stres i wspomaga przy stanach depresyjnych. Podtrzymuje wytrzymałość organizmu, napoje na jej bazie mogą być spożywane przy wysiłku fizycznym. Guarana przyśpiesza metabolizm, zatrzymuje uczucie głodu i działa antyoksydacyjnie.
Dzięki najwyższej zawartości kwasów Omega-3 wśród roślin, rekordowej zawartości witamin i minerałów, pełnemu zestawowi białek i dużej ilości błonnika, nasiona chia (szałwii hiszpańskiej) zdecydowanie należą do grupy produktów SUPERFOODS!
Olej kokosowy pozyskiwany z miąższu orzechów kokosowych, wykorzystywany jest zarówno w kuchni jak i w kosmetologii. Jest to olej o najwyższych właściwościach dostępnych na rynku. Jest ekologiczny (uprawa kokosa), zimnotłoczony, z pierwszego tłoczenia (Extra Virgin), o przepięknym zapachu i smaku kokosa, który nie przenika do np. smażonych na nim potraw.
Syrop z agawy jest znakomitym środkiem słodzącym, produkowanym w Meksyku. Ma przyjemny smak, porównywalny przez niektórych z miodem. Jest trzykrotnie słodszy od cukru, jednocześnie posiadając indeks glikemiczny duży niższy niż miód. Jest źródłem naturalnych enzymów, witamin, błonnika czy inuliny i z powodzeniem może być stosowany w kuchni wegańskiej.
Kakao pochodzi z odmiany drzewa CRIOLLO, która jest najstarszą i najszlachetniejszą odmianą kakaowca. Jest to odmiana surowa (RAW), czyli nie poddana obróbce termicznej, dzięki czemu produkt bogaty jest w całe spektrum substancji odżywczych i pierwiastków. Sproszkowane ziarna są źródłem magnezu i antyoksydantów. W 100g ziaren znajduje się 10g czystych...
Jagody Goji to jedne z najzdrowszych znanych ludzkości owoców. Wzmacniają odporność poprawiają wzrok, osłaniają wątrobę, działają antyoksydacyjnie, spowalniają procesy starzenia. Jagody Goji, dzięki bogatemu składowi, poprawiają pamięć i koncentrację, wygładzają cerę a także działają antystresowo.
Olej kokosowy, pozyskiwany z miąższu orzechów kokosowych, wykorzystywany jest zarówno w kuchni jak i kosmetologii. Jest to olej o najwyższych właściwościach dostępnych na rynku. Jest ekologiczny (uprawa kokosa), zimnotłoczony, z pierwszego tłoczenia (extra virgin), o przepięknym zapachu i smaku kokosa, który nie przenika do np. smażonych potraw.
Zdrowa wersja chipsów. Cienkie plastry, suszonych bananów to idealna przekąska dla dużych i małych fanów tego egzotycznego owocu.
Erytrytol to niskokaloryczna substancja słodząca (24kcl/100g) o indeksie glikemicznym bliskim zeru. Posiada słodycz równą 70% słodyczy cukru białego, niemal identyczny smak i drobne molekuły, w związku z czym jest łagodniejszy dla żołądka.
Krystaliczna, różowa sól himalajska jest najzdrowszą i najczystszą solą dostępną na Ziemi. Sól ta zawiera 84 minerały niezbędne do życia i pochodzi z czasu, gdy planeta charakteryzowała się czystym ekosystemem. Różowa sól himalajska doskonale nadaje się do codziennego użytku w kuchni, przy produkcji przetworów, zabiegach zdrowotnych czy kosmetycznych.
Krystaliczna, różowa Sól Himalajska jest najzdrowszą i najczystszą solą dostępną na Ziemi. Sól ta zawiera 84 minerały niezbędne do życia i pochodzi z czasu, gdy planeta charakteryzowała się czystym ekosystemem. Różowa Sól Himalajska doskonale nadaje się do codziennego użytku w kuchni, przy produkcji przetworów, zabiegach zdrowotnych czy kosmetycznych.