Olej kokosowy pozyskiwany z miąższu orzechów kokosowych, wykorzystywany...
Chlorek magnezu sześciowodny. MgCl2 x 6H2O. Potocznie sól magnezowa...
Ksylitol to naturalna substancja słodząca pozyskiwana z włóknistych...
Mąka kokosowa charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika i białka....
Syrop z agawy jest znakomitym środkiem słodzącym, produkowanym w...
Dzięki najwyższej zawartości kwasów Omega-3 wśród roślin, rekordowej zawartości minerałów i witamin, pełnemu zestawowi białek i dużej ilości błonnika, nasiona Chia (szałwii hiszpańskiej) zdecydowanie należą do grupy produktów SUPERFOODS!.
Kasza jaglana to jedno z najstarszych ziaren, pozyskiwane z nasion prosa. Zawiera łatwo przyswajalne białko, witaminy z grupy B i E, żelazo i miedź.
Dzięki najwyższej zawartości kwasów Omega-3 wśród roślin, rekordowej zawartości witamin i minerałów, pełnemu zestawowi białek i dużej ilości błonnika, nasiona chia (szałwii hiszpańskiej) zdecydowanie należą do grupy produktów SUPERFOODS!
Suszone owoce moreli są prawdziwą bombą witaminową. Zawierają witaminę A i B oraz żelazo, wapń i wspomagający trawienie błonnik. Owoce są więc znakomitym źródłem energii. Morele nie były dodatkowo dosładzane w procesie suszenia.
Ekologiczne daktyle, suszone w naturalny sposób, bez pestek, nie zawierają żadnych konserwantów ani chemicznych dodatków. Są mięsiste, mają słodki smak i bardzo łądny wygląd. Polecane są diecie wegańskiej, wegetariańskiej i w dietach autoimmunologicznych.
Zielona kawa zaliczana jest do grupy produktów funkcjonalnych. Wpływa na organizm podobnie jak zielona herbata. Pomaga w odchudzaniu, neutralizuje wolne rodniki i obniża poziom cukru we krwi.
Spirulina to alga, w której znajduje się od 50-60% pełnowartościowego białka z kompletem 18 aminokwasów i beta- karotenu. Wykazuje działanie wspomagające procesy detoksykacji, wzmacnia odporność, regeneruje komórki centralnego układu nerwowego oraz dba o właściwy poziom cholesterolu. Posiada łatwo przyswajalne żelazo, wspomaga odchudzanie i jest...
Mąka migdałowa to zmielone, blanszowane migdały. Zaletą jest to, że można ją spożywać na surowo. Jest doskonałym dodatkiem do płatków śniadaniowych, domowego musli, koktajli i wszelkich potraw diety bezglutenowej i wegańskiej.